Hazel Askew och Nick Hart är välkända namn på den engelska folkmusikscenen och bägge två släpper egna skivor på varsitt håll innan sommaren. De kommer alltså att vara i högform när de i september gästar Musik i Kallmyr, där de uppträder som en duo. Hazel är en sångerska, multi-instrumentalist och kompositör från London, som skapar kraftfull musik inspirerad av folktraditionerna i England och därutöver. Hon fascineras av de hållbara ljuden och berättelserna i denna musik, och hur de bygger på tidlösa teman som liv och död, makt, kön och politik.

Nick Hart är en sångare och multi-instrumentalist som specialiserat sig på engelsk traditionell musik.

Förutom att vara en soloartist har han spelat i bandet Oss med Tom Moore och John Dipper och har gästspelat på flera inspelningar tillsammans med andra artister.

Hazel har under de senaste femton åren blivit känd som en skicklig och engagerande artist på folkscenen och skapar nya tolkningar och slående arrangemang av traditionell och originalmusik i varje projekt hon jobbar med. Hon är kanske mest känd för att uppträda i The Askew Sisters, som är en duo med hennes syster Emily, och som en tredjedel av Lady Maisery. Hon har tre gånger nominerats för BBC Radio 2 Folk Awards, och vann bästa album som en del av Songs of Separation 2017.