PROGRAM 2022

För femte året i rad arrangerar Ljusdals bygdegårdsförening konsertserien Musik i Kallmyr och bjuder på förstklassig folk- och världsmusik i det unikt välbevarade Kallmyr godtemplarhus.  

5 februari, Duo Amper Petrini

Öppenhet, nyfikenhet och konstnärligt mod är signifikativt för musikerna Emilia Amper och Anna Petrini. Med olika musikaliska bakgrunder, men ett gemensamt förhållningssätt till musiken, bildade de sin duo 2020. Med folkmusiken och tidig musik som förtecken leker de en slags associationslek med genrerna och bygger en repertoar i jakt på det som gör att musik överlever, århundrade efter århundrade. Facebook-event.

26 februari, Lena Willemark & Mikael Marin

På Folk och Världsmusikgalan 2021 presenterade sig en ny duo för publiken. Lena Willemark och Mikael Marin hör sedan länge till Sveriges främsta folk-musiker. Mångsidigare än de flesta, Lena som framstående sångerska och fiol-spelman och Mikael med sin viola. Bägge är utmärkta kompositörer och prisbelönta i många sammanhang. Facebook-event.

7 maj, Farangi

Kontrabasisten Renaud Garcia-Fons och Claire Antonini på teorb, bildade duon Farangi för många år sedan. Med tiden har deras musik berikats och förfinats mycket genom samarbete dem emellan men också genom möten med andra musiker inom olika genres. Det som knyter samman duon och ger den ett unikt uttryck är en gemensam kärlek till melodik, rytmerna i tidig musik, och en fascination för den modala musiken. Facebook-event.

22 maj, Draupner

Allt började med musiktävlingen Musik Direkt 1995 och nu ett drygt kvarts sekel senare är Draupner en av landets ledande och mest folkkära folkmusikgrupper. Deras musik har beskrivits som lika ståtlig som de fönsterrika världsarvsgårdarna i Hälsingland, eller rent av godtemplarhuset i Kallmyr. Draupner gjorde succé under ur-premiären av Musik i Kallmyr och fortsätter komma tillbaka. Draupners hemsida.

15 juli, Jenny Jonsson & Gustav Andrén

Jenny Jonsson från Järvsö blev förra året Riksspelman på Hälsingelåtar. Hon bor numera i Göteborg och studerar där på Folk- och världsmusikprogrammet. Hon kommer att framföra musik tillsammans med Gustaf Andrén på saxofon. Om Jenny.

1 Oktober, Tailcoat

Tailcoat har skapat ett fräscht, homogent och uppfriskande sound med variationsrika arrangemang. Gruppens sammansättning är unik i kombinationen av instrument och samspelet på topp mellan de skickliga instrumentalisterna. Här väcks också danslusten från första tonen! Tailcoats hemsida.

13 november, Dubé & Nyberg

Kontrabasisten Sébastien Dubé och gitarristen Simon Nyberg är en hårdsvängande duo som träffades på en fest för några år sedan och fann varandra musikaliskt. Trogna Musik i Kallmyr-besökare har redan stiftat bekantskap med Simon Nyberg eftersom han spelade tillsammans med Lena Willemark under deras fantastiska konsert i september 2020. 

Det ingår fika i biljettpriset till samtliga konserter. Förköp gärna dina biljetter!