PROGRAM 2021

Årets program är mycket preliminärt på grund av de osäkerheter som coronapandemin orsakar. Vi är beroende av hur den utvecklar sig och vilka restriktioner som kommer att gälla i sommar och i höst. Trots detta har vi ambitionen att kunna erbjuda alla er ett fantastiskt program. Konserter kan komma att ställas in och datumen kan komma att ändras, men just nu ser planen ut så här:

9 juli, Klingande festsalar – Världsarvets musik

Folkmusikerna Samantha Ohlanders och Linnea Aall Campbell har båda vuxit upp i det myllrande musiklivet i Hälsingland och gjort sig kända som två av landskapets främsta utövare i den nya generationens folkmusiker. Nu vänder de tillbaka till sina traditioner och undersöker musiken och kulturen kopplad till Hälsinglands heliga graal – Världsarvet Hälsingegårdarna.

13 augusti, Northern Resonance

Grammynominerade Northern Resonance består av Anna Ekborg, Jerker Hans-Ers och Petrus Dillner. Deras olika bakgrunder inom folkmusiken resulterar i briljerande kompositioner som på ett medryckande sätt fångar lyssnarens fulla fokus. Med resonanssträngarna som den gemensamma nämnaren skapas en ljudbild som fritt rör sig mellan subtila detaljer och storslagna klanger.

17 september, Breda gatan

I maj 2019 klev ett nytt band med ”gamla” folkmusiker ut i dagsljuset. Då släpptes Breda gatans första album. Kvartetten består av fyra starka personligheter med stor utstrålning, som har slagit sig samman för att framföra visor med humor, svårmod och berättelsen i fokus. Bakom namnet hittar vi folksångerskorna Emma Härdelin och Johanna Bölja Hertzberg, fiolspelmannen Kjell-Erik Eriksson och Ola Hertzberg på nyckelharpor.

20 november, Wachenfeldt/Månsson

Den ene med rötterna i Haverös skogar i gränslandet mellan Medelpad, Härjedalen och Hälsingland. Den andre från Norra Hälsinglands djupa skogar. Flöjtisten Göran Månsson och violinisten Thomas von Wachenfeldt, två blytunga traditionsbärare som grävt i sina respektive låtskatter här i ett musikaliskt möte på gränsen mellan Haverö och Hälsingland. Vägskälet vid Rötjärnsvägen.

3 december, Mammas gata

Mammas gata är ett självbiografiskt verk av Mikael Augustsson, beställt av Sveriges Radio. Efter att ha snirklat sig igenom alla möjliga genres och tidsepoker insåg han till slut att allt detta är hans ”mammas gata”. Musiken han komponerar för sättningen med han själv, Per ”Texas” Johansson, Anna Lindal, Eva Lindal, Johan Graden och Juan Romero hämtar intryck ur allt det som under åren har passerat hans öron.

Alla årets konserter kommer att vara anpassade för att förhindra smittspridning av det nya coronaviruset. Läs mer om de åtgärder vi har vidtagit för att du som besökare ska kunna känna dig trygg.